Light

Hollywoodi halandzsák

Nehezen indul a hét a kétnapos pihenő után, és a munkaidő vége felé úgy tűnik, egész nap csak blabláztak körülötted? Tessék, még egy adag!

Nemrég ejtettünk pár szót minden idők egyik legnyálasabb szerelmesfilmje kapcsán arról, hogy egy mozgókép szövegkönyvének hiányosságaként értékelik, ha túl sokszor hangzik el abban a szereplőinek a megszólítása.

Mi történik, ha a szkriptben még ehhez képest is üresebb járat következik? Az írók ilyenkor adnak abszolút értelmetlen szavakat, vagy párszor ismételtetett töredékeket, szótagokat a színésznők és színészek szájába.

Igen, ez a blablázás.

Arnold Schwarzenegger például nem a túlságosan mély jellemformálást igénylő figurák eljátszásáról híres, de kapunk az arcunkba olyan, a pályájuk legnagyobb alakjai között számon tartott mesterektől is pár másodpercet, mint mondjuk Al Pacino.

Egy kivételtől eltekintve mindegyik snitt hosszabb lélegzetű alkotásból, azaz mozifilmből származik. Természetesen ez a fekete ló nyerte el legfőképp a tetszésünket: William Shatner a televíziós tudományos-fantasztikus sorozatok doyenjeként a drámai átélést valami felfoghatatlan magasságokba emeli.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik