Light

Titanic – Jack és Rose balladája

Várjunk csak, akkor most James Cameron, vagy Rebecca Miller filmjéről fogunk szót ejteni? A válasz igen egyszerű erre a kérdésre.

Míg az egyik mozgóképben Camilla Belle és Daniel Day-Lewis duója, addig a másikban Kate Winslet és Leonardo DiCaprio domborít egymás oldalán.

Bár előbbiek címszerepet alakítanak, a jéghegyes románc főhősének és -nőjének ugyanezek a keresztnevei a saját történetükben.

Miután ily módon eloszlattuk a balladai homályt, lássuk, hogyan került ismét a figyelmünk középpontjába a cukorsziruppal leöntött, történelmi eseményeken alapuló, kosztümös katasztrófafilm!

Albert Brooks hollywoodi színész, író, és rendező, de elsősorban komédiás szerint egy forgatókönyv szegénységi bizonyítványt állít ki magáról azzal, ha túl sokszor hangzik el benne az benne felvonultatott karakterek neve.

Ehhez képest a monumentális giccsparádéban mindösszesen szám szerint százötvenkilencszer hallható a Kate és Leo által megformált figurák megszólítása, ami akkor is óriási szám, ha figyelembe vesszük a mű majdnem három és negyed órás hosszát (hivatalosan egy perccel rövidebb).

Azaz a 194 perc mindegyikében átlagosan 1,22 név csendül fel, de hogy a 159 alkalom hogyan oszlik meg kettejük között, azt nem áruljuk el. Aki tudni szeretné, hogy Rose, vagy Jack nyert-e a nemek harcában, annak íme az egymás mellé szerkesztett, valamint számlálóval ellátott összes eset!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik