Light

Freddie Mercury a Google nyitóoldalán

A keresőóriás méltó megemlékezése a rock egyik legnagyobb egyéniségéről. Ma lenne hatvanöt éves a Queen énekese.

A világ első számú keresőfelülete kalendáriumszerűen rendszeresen változtat nyitóoldalán, ezzel is tisztelegve mindazok előtt, akik jelentős teljesítményt nyújtottak a tudomány és a kultúra területén.

Természetesen a Google nem hagyja ki a jelentősebb ünnepeket sem. Az úgynevezett Google doodle lehet egyszerű grafika, animáció vagy akár videó is.

A keresőablak felett elhelyezkedő felületre kattintva indítható az alkalmazás vagy a konkrét keresés, mely magyarázatul szolgál arra, amiért változtattak a hagyományos nyitóoldalon. Az első doodle 1998-ban készült, és az elmúlt tizenhárom évben számtalanszor lepte meg a felhasználóit a keresőóriás, mely természetesen alkalmazkodik a helyi, kontinentális vagy akár a világméretű jubileumokhoz, eseményekhez, ünnepekhez.

Szeptember ötödikén így esett a választás Freddie Mercuryra, aki ma ünnepelné hatvanötödik születésnapját. A csodálatos hangú énekes a brit rockzene egyik legmeghatározóbb alakja volt, bandája huszonegy évig uralkodott a szigetország és a világ Queen-rajongóinak nagy megelégedésére. A Google születésnapja alkalmából a Don’t Stop Me Now című slágerének animációs változatával emlékezik meg róla.

Freddie Mercury húsz éve hunyt el, halálát az AIDS okozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik