Light

A fűnyíróember

Meg a legjobb haverja.

Stephen King novellái és regényei óta másképpen nézünk embertársainkra és gyanakvóbakká váltunk, mióta az ő sajátos világát futószalagon meg is filmesítették. Előfordult azonban olyan eset is, amikor a neves fantasy- és horroríró perelni volt kénytelen, mert visszaéltek a nevével.

Az egyik ilyen kalandja, amikor a címben említett, olcsó és trash-kategóriájú fércművet alkotói a Király hírnevét meglovagolva, vele reklámozták, pedig az eredeti elbeszélés a mozgóképpel csak címében – és talán a főszereplők foglalkozásában – azonos és köszönőviszonyban sincsenek egymással.

A film sztorija szerint egy egyszerű fűnyíró szakmunkás intelligenciaszintjét növelte meg egy lelkes kutató robbanásszerűen, hogy aztán mindennek következményeképpen gonosz és agresszív állat váljon a gyepgondozóból.

Ma is egy kertészipari emberke lesz a középpontban, aki korszerű mezőgazdasági géppel próbál nekirontani a zöldnek kissé gyenge hatásfokkal.

Ezen az alacsony üzemmódon próbál meg változtatni nem egészen tudósforma haverja. Itt is, mint minden történetben, azért ott rejlik a tragédia, az elbukás veszélye is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik