Light

Fehér rum

Fehér fiú.

A Bundaberg nagy múltra visszatekintő ausztrál cég, 1888 óta palackoznak fekete rumot. A kereslet elvárásainak megfelelően azonban legújabb terméküket, a Bundaberg Five-ot a testes nagytesó sápadt kisöccseként dobták a piacra.

Palackozás előtt nem érlelik fahordóban a párlatot, és így az nem nyeri el jellegzetes, füstös ízét és illatát, hanem színtelen, “fehér” marad.

Ezek után hogyan is reklámozhatnák máshogy az itókát, mint azt ábrázolva, ahogyan egy nem igazán menő fehér fiú álmodozik a karaj életről, ám a zsír fekete zenék, a soul, az R’n’B és a funky hatására?

Az ő szemén keresztül látunk és fülén át hallunk: képzeletében a titkos és szuperkúl, földalatti és zárt körű klubban minden fehérben ragyog, udvartartásában hemzsegnek a dögös luvnyák, az előadott zeneszám a már említett műfajok stílusára és szóhasználatára hajaz, a kocsmáros hopmester és bárpultos klónja pedig megjelenésében a fekete lazaság külsőségeit próbálja utánozni.

Előbbi igazi őrült, csábító guruként vernyogja fel enyhén ergya főhősünket a királyság magaslataiba, egészen a robbanásig izzítva a légkört fejhangjával… A zseniális betétdalért a Song Zu felel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik