Light

Megrongálhatatlan szörny

A házfalszaggató tüntetésoszlató.

Gyártója szerint békefenntartó missziókban lehet erős szerepe, bár úgy néz ki, hogy inkább diktatúrák kedvenc városi páncélozott terepjárója lehet a Maraduer (fosztogató) névre hallgató gépjármű.

A monstrum kinézetre, felszereltségre, teljesítményre messze alázza az amerikai hadsereg Humvee (polgári nevén Hummer) terepjáróját.

A Maraduer menetkész tömege közel tíz tonna, könnyű és közepes kaliberű géppuskák elhelyezésére van rajta lehetőség, de rakétavető állvánnyal is bővíthető repertoárja.

Mosolyogva gázol keresztül a személygépkocsikon, és egy átlagos házfalat is könnyedén bonthatunk segítségével. Váltakozva négykerék vagy akár hatkerék meghajtású is, bár végsebessége maximum 120 km/óra lehet.

Az első példányon kívül, melyet Jordánia rendelt, üzemben eddig Dél-Afrikában (50 darab), illetve Azerbajdzsánban (65 darab) vannak egyedei.

A brutális Marauder egyikét a népszerű angol Top Gear tv-műsor kedvéért 3 kiló robbanóanyaggal próbálták meg kiiktatni. A kísérlet során legfeljebb csak annyit tudtak elérni, hogy az egyik kerék defektes lett a robbanás hatására…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik