Light

Megelevenedő épületek

Főszerepben a fény.

Az idei Múzeumok Éjszakájának vidéki dátumán, június 18-án Egerben, a Dobó téren tartották meg a Fénnyel komponálva című programsorozatot, amely számtalan látványossággal várta az érdeklődőket. Nem véletlenül használjuk ezt a kifejezést, hiszen a már elnevezésében sem zsákbamacskát áruló esemény előadásai a látványra, a vizualitásra koncentráltak.

A rendezők a kései időpont miatti éjjeli sötétséggel, mint adottsággal élve a fellépések központi szervezőelemeként a fénnyel való játékot választották. Így lesz egy kiváló ötletnek köszönhetően a környezet egyik körülményéből kihasználható és meghatározó alapkoncepció.

A produkciók között megtekinthető volt a nemzetközi szinten is helytálló színvonalú fényfestéseiről híres Kiégő Izzók Vizuális Csoport vetítése. Tegyük rögtön hozzá, hogy ez a megfogalmazás eléggé leegyszerűsíti a teret határoló épületekre fellőtt képsorok hatását. A létrehozott, szó szerint szemkápráztató optikai csalódások hatására a közönség úgy érezhette, mintha megmozdulnának, életre kelnének a környező falak; ahogy arról e rövid részleten is megbizonyosodhatunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik