Light

Kvarcjátékbontó

1986-ot írunk, Amerikában tarol a breakdance, itthon megnyílik a City Grill, az első magyar gyorsétteremlánc, érkezik a Queen a Népstadionba, anyuék megígérték, hogy kapok egy BMX-et, Gyuriék most vettek Commodore 64-et, Pistiék pedig videót. Nekem a nagymamáék kvarcjátékot vettek karácsonyra. Gézának két képernyős van, nekem csak egy sima, de már kétszer megdöntöttem a saját rekordomat, csak a sok játéktól kikopott a márványkoptatott farmerem.

Kis időutazást tehet az, aki ellátogat a következő oldalra, ahol antik/retró kvarcjátékok/elektromos játékok (ki milyen elnevezést használt) találhatóak.

Az egyetlen negatívum a hosszú betöltés, kattintás után 1-2 perc is eltelik, míg a kiválasztott játékkal játszani tudunk, de megéri. A klaviatúrán kiosztott (és általunk tetszés szerint módosítható) gombok kezelésével határozottan erős déja-vu érzésünk lehet, az oldalnak ugyanis sikerült mindent, a hangokat is megörökíteni. Aktuális pontszámunkat pedig a modern idők jegyében elmenthetjük, megoszthatjuk.

Bár a tárgy tapintását nem tudja az élmény visszaadni, nem kell gombelemet cserélni – és hát a 80-as évekbeli önmagunkat sem tudjuk visszahozni. De jelentősen felidézhetjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik