Light

Döngetés a jégen

Elegünk van a hóból, a fagyból, de most gálánsak leszünk, és a búcsúzó mínuszok jegyében a volán mögé ülünk. A délutáni csúcsforgalom nagydíját naponta megjáró pilóták most végre benyomhatják a „turbo boost” feliratú gombot, mint egykor James Bond, és tövig nyomhatják a gázpedált.

Az Arctic Drift egy olyan autóversenyzős játék, ahol – ahogy a 80-as években a regények és filmek szleng-magyarításaiban mondták – felspécizett járgányokon kell végigmenni a havas-jeges pályákon, ahol természetszerűleg nagy a kicsúszás esélye. Az ütközés és kicsúszás mellett az idő is nagy ellenségünk, szóval nyomni kell a pedált, de okosan.

Az autót a kurzormozgató nyilakkal irányítjuk, és az X lenyomásával jön az a bizonyos turbo boost – mintha bekapcsolnánk az utánégetőt. Természetesen meg kell fogadjuk a Trabant használati kézikönyvében leírtakat, mely szerint „A Trabant útfekvése kitűnő és gyorsulása kifogástalan. Ez azonban nem szabad, hogy könnyelmáségre csábítson”. Szóval csak csínján.

A versenyek közt középunalmas rockzene próbálja feljebb tekerni izgalmainkat és fokozni versenyszellemünket. Ez azonban felesleges, elvégre itt a tavasz, viszlát tél, úgy leelőzünk, hogy csak porzik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik