Light

Ki kell kockázni

Egy régi játék öltözött most új köntösbe: a Bloxorz most DuBlox néven hódítja meg azokat, akik még anno vagy még a pelenkát töltötték meg beltartalommal, vagy még a nyugdíj előtti pechszériában, ún. aktív dolgozóként töltötték idejüket.

A játék lényege, hogy egy négy kockából álló (tehát két kocka élhosszúságú, egy kocka mélységű) testtel kell a kiinduló zöld négyzetekről eljutni a két piros négyzettel jelölt célba a megadott pályán.

Mégpedig úgy, hogy a kurzormozgató nyilakkal forgatjuk a testet, lépegetünk vele.

Ám hamarosan rájövünk, hogy nem olyan egyszerű a dolog, ki kell sakkozni, hogy a két kockatalppal épp beletaláljunk a célba, ráadásul a pályát nem lehet elhagyni, még úgy sem, hogy a négy kockából akár csak egy lóg a levegőben.

A játék nem időre megy, hanem minél kevesebb lépésből kell eljutni a célba. (Mivel a DuBlox csak a sikeres kísérletek lépéseit számolja, lehetséges, hogy ha már majdnem megvan a győztes lépéssor, érdemes lemenni a pályáról, és megcsinálni egyből a jót.) A lépésszám alapján a játék érmeket oszt, s mivel még a 42 km-es gyaloglás lépésszámáért is jár egy bronz, kijelenthetjük, nem bánnak olyan szigorúan velünk. Sőt a játék közben nyugtató zene szól, amit egy-egy húzósabb pálya közben tudunk csak igazán értékelni. A pályákon idővel megjelennek az alap kék téglák mellett üvegtéglák is, melyekre nem szabad ráfeküdni, és egyéb nehezítő vagy segítő speciális téglák.

Ha már ötödik órája próbálkozunk egy pályával, inkább kérjünk segítséget, egy video-összeállítás az összes pálya helyes megfejtését elmutogatja. A játék kivitele egyébként pompás: szép, de nem túlzó, nyugtatja a szemet, ráadásul a kis mértani test aranyosan úgy hajolgat lépésről lépésre, mintha gumiból lenne.

Egy biztos, aki végigjátssza a játékot, nem lesz többé gondja a parkolással, lakásátrendezéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik