Kultúra

Képregény-adaptáció még nem bukott akkorát, mint a Joker folytatása

Warner Bros. - DC Entertainment / Collection ChristopheL via AFP
Warner Bros. - DC Entertainment / Collection ChristopheL via AFP
Szinte borítékolható, hogy a Joker: Kétszemélyes téboly az év egyik legcsúfosabb elhasalása lesz.

Bevételi rekordot döntött a Joker: Kétszemélyes téboly, igaz, nem épp olyat, amelyre Todd Phillipsék büszkék lehetnek: még egy képregény-adaptáció iránt sem csökkent ilyen mértékben az érdeklődés a bemutatása második hetében.

A Joker folytatása az első hetében 38 millió dollárt hozott az észak-amerikai moziban, amely elmaradt a várt, 50–70 milliós bevételtől, ami nem volt meglepő a filmet földbe döngölő kritikák tükrében. A második héten drasztikusan lecsökkent az érdeklődés: mindössze 7 millió dollárt hozott, ami 81 százalékos visszaesés. Ezzel rekordot is döntött, soha egyetlen képregényfilm sem állt ilyen meredeken a földbe. Az eddigi rekorder a tavaly bemutatott Marvelek volt, amely második hetében 78 %-os visszaesést produkált. A Kétszemélyes téboly világszerte sem teljesít túl jól, eddig 165 milliót hozott globálisan, ám ez a még mindig alulmarad ahhoz képest, amennyibe került: 200 millió dolláros büdzséből készült.

Összehasonlításként: a 2019-ben bemutatott első rész 96,2 millióval nyitott az észak-amerikai mozikban, globálisan egyetlen hétvége alatt termelt majdnem 250 millió dollárt.

Kritikánk a filmről itt olvasható:

Kapcsolódó
A Joker: Kétszemélyes téboly messze nem olyan rossz, mint a híre
A Joker: Kétszemélyes téboly merészebb és különlegesebb film, mint az előzménye. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik