Kultúra

Spin-off sorozatot kap a Büszkeség és balítélet

7e Art/BBC / Photo12 via AFP
7e Art/BBC / Photo12 via AFP

Örülhetnek a Jane Austen-rajongók: újabb sorozat készül a brit írónő Büszkeség és balítélet című regényéből megismert családról. Ezúttal a könyvben és a korábbi feldolgozásokban jórészt háttérbe szorult Mary lesz a főszereplő – írja a Variety.

A Büszkeség és balítélet-feldolgozások eddig viszonylag sikeresek voltak: az első 1940-ben készült, és bár nem sikerült kifejezetten jól, egy Oscar-díjat azért bezsebelt a látványra (ez a verzió ugyanis viktoriánus korba helyezte a történetet); 1995-ben a BBC készített egy sorozat-adaptációt Jennifer Ehle és Colin Firth főszereplésével; 2005-ben pedig játékfilm is készült belőle Joe Wright rendezésében, amiben Keira Knightley és Matthew MacFadyen játszotta a főszereplő párost; de volt már zombis verzió is. A legjobb és legfurcsább Austin-feldolgozásokat ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.

The Other Bennet Sister, azaz A másik Bennet lány című sorozat Janice Hadlow azonos című, nemrég magyarul is kiadott regénye alapján készül majd, és tíz részesre tervezik. A szériát a Ki vagy, doki? (Doctor Who) című sorozatról ismert Bad Wolf produkciós cég gyártja, a forgatókönyvet A hatalom című sorozatot is jegyző Sarah Quintrell írja.

Mary, a Büszkeség és balítélet öt Bennet nővérének rút kiskacsája előbújik az árnyékból. Janice Hadlow brit szerző újragondolta Mary Bennet sorsát: mi lenne, ha Mary élete másképp alakulna, mint ami az eddigi történetéből következik? Mi van, ha a könyvekbe menekülő középső lány végre rátalál önmagára, és megvalósítja azt, amit csinosabb, magabiztosabb testvérei már elértek?

– olvasható a könyv magyar szinopszisában, a sorozat leírásából pedig az is kiderül, hogy Mary végre megkapja a megérdemelt szerelmi történetét is, mikor kiszabadul a kissé klausztrofób családi légkörből, és Londonba megy.

A szereposztásról egyelőre nincs hír. A sorozatot – a kultikus 1995-ös változathoz hasonlóan – a BBC vetíti majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik