Kultúra

Meghalt Christopher Ciccone, Madonna öccse

CARL COURT / AFP
CARL COURT / AFP
Az énekesnő háttértáncosaként kezdte.

Hatvanhárom évesen meghalt Christopher Ciccone amerikai táncos, designer, Madonna öccse. A férfi rákban szenvedett, Michiganben halt meg – írja a Guardian.

Ciccione két évvel volt fiatalabb Madonnánál, karrierjét táncosként kezdte. Húszas évei elején, az énekesnőt követve, New Yorkba költözött, majd Madonna háttértáncosaként kezdett dolgozni, a Lucky Star című klipjében is feltűnik. Később is folytatták a közös munkát: ő lett a Blond Ambition World Tour és a The Girlie Show turnék művészeti igazgatója. De nemcsak a zenei pályán működtek együtt: ő tervezte, például, az énekesnő manhattani lakását, amely az Architectural Digest címlapjára is került. Madonna mellett Dolly Partonnak és Tony Bennettnek is rendezett klipeket.

Kapcsolatuk azonban nem volt zökkenőmentes, ahogy azt Ciccone a 2008-ban megjelenő Íme a nővérem, Madonna című könyvében is írta. A legnagyobb konfliktusforrás a pénz volt, a férfi elmondása szerint ugyanis Madonna nem fizette meg őt kellően. Azt is az énekesnő számlájára írta, hogy a beleegyezése nélkül hozta nyilvánosságra, hogy Ciccione meleg, de a férfi szerint kapcsolatukban az is törést okozott, amikor az énekesnő hozzáment Guy Ritchie-hez, aki Ciccone benyomásai szerint homofób volt. 2012-ben, egy interjúban azonban azt nyilatkozta, hogy rendbe hozták kapcsolatukat.

Madonna hosszú Instagram-posztban búcsúzott testvérétől, akiről azt írta, hogy ugyan nehéz szavakba önteni, miféle kötelék volt köztük, egykor a legfontosabb ember volt az életében. Ahogy írja, évekig nem beszéltek, ám mikor testvére beteg lett, „újra megtaláltuk az utat egymáshoz. Mindent megtettem, hogy minél tovább életben tartsam. Rettentő fájdalmai voltak a végén. Még egyszer megfogtuk egymás kezét, becsuktuk a szemeinket, és táncoltunk. Együtt. Örülök, hogy nem szenved többet. Nem lesz még egy olyan ember, mint ő. Tudom, hogy most is táncol valahol” – írta az énekesnő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik