Kultúra

Egy párkapcsolat vagy a Práter hullámvasútja a rázósabb? – Konyha klippremier

Bécsben, egy sztárszínésznővel forgatta új klipjét a magyar zenekar.

A 24.hu-n debütál a Konyha zenekar új, Hullámvasút című dala és a hozzá készült klip. A nagyrészt a bécsi Práterben forgatott road movie-t  operatőr-rendezője Vadas Géza, főszereplője pedig Bíró Panna Dominika, aki színházi szerepei mellett jó néhány hazai és nemzetközi kis- és nagyjátékfilmben, sorozatban játszott, a nagyközönség radarján a 2022-es A Király-sorozat Háfra Marijaként tűnt fel. Panna kedvenc filmje a szintén Bécsben játszódó Mielőtt felkel a nap, innen került a forgatókönyvbe több helyszín, például a vonat és az Albertina.

Mint a sajtónyagban írják, a dalszövegben emlegetett hullámvasút természetesen egy párkapcsolat metaforája, ahol az elbeszélő a sok kanyar után végül úgy dönt, hogy kiszáll, ám a rendező úgy gondolta, a szerelmi szálon túl egy valódi hullámvasút sem ártana a klipbe.

A forgatás elképesztő laza hangulatú volt, kb. mint egy jó osztálykirándulás. Panna és a zenekar azzal kezdte az ismerkedést, hogy kéz a kézben felültek a Space Shot nevű játékszörnyre, amely 60 méter magasba lőtte őket csaknem 100 km/h-s sebességgel. Én kihagytam, valószínűleg még mindig keresném a kalapom utána. Mondanom sem kell, a spontán csapatépítő működött, teljes egyetértésben és vidámság közepette telt a forgatás és ez látszik a végeredményen is!

– nyilatkozta Szepesi Mátyás, a zenekar frontembere. A dal producere Toldi Miklós volt, aki amúgy a Magashegyi Underground dobosa, aki a Margaret Island legutóbbi lemezeinek, illetve a Konyha számos dalának hangzásáért is felel.

A Hullámvasút a zenekar októberben megjelenő, hatodik lemezén szerepel majd, melynek címe Elveszíteni hoztam.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik