Kultúra

Sean „Diddy” Combs óvadék ellenében sem kerülhet szabadlábra

ANGELA WEISS / AFP
ANGELA WEISS / AFP

Sean „Diddy” Combs nem kerülhetett óvadék ellenében szabadlábra, miután ártatlannak vallotta magát egy szexkereskedelemmel kapcsolatos ügyben. Diddyt hétfőn tartóztatták le, és előzetes letartóztatásba is helyezték, miután az ügyészek azzal érveltek, hogy „komoly szökési kockázatot” jelent.

Az 54 éves Combst azzal vádolják, hogy legalább 2008 óta bűnszervezetet működtetett, amely az ügyészek szerint drogokra és erőszakra támaszkodva kényszerítette a nőket, hogy „szexuális vágyait teljesítsék”. A tizennégy oldalas vádirat zsarolással és erőszakos szexkereskedelemmel vádolja. Ha mindhárom vádpontban elítélik, a rapper és lemezproducer tizenöt évtől életfogytig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

Egy New York-i bíróságon tartott, közel kétórás meghallgatáson Robyn F. Tarnofsky bíró egyetértett az amerikai ügyészség érvelésével, miszerint Combs veszélyt jelent a nyilvánosságra és különösen a potenciális tanúkra az ellene indított, részletes ügyben. Miután ügyfelük ártatlannak vallotta magát, a védőügyvédek 50 millió dolláros óvadékot és házi őrizetet javasoltak Combs számára.

A bíró azonban elutasította a kérelmet, Combs ügyvédei pedig jelezték, hogy fellebbezni fognak a döntés ellen. Az ügyészek és a védőügyvédek a következő egy-két napon belül újra tárgyalhatnak az óvadékkal kapcsolatos fellebbezésről. Az óvadék ügyében szeptember 24-re tűzték ki a tárgyalást, ám Combs tárgyalásának időpontját egyelőre nem tűzték ki, írja a Deadline.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik