Kultúra

29 éves korában meghalt a sztárbalerina, majd egy nappal később az anyja is elhunyt

Jason Kempin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Jason Kempin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Michaela DePrince szeptember 10-én, 29 éves korában halt meg, de a halál okát nem hozták nyilvánosságra. DePrince egy nappal azelőtt halt meg, hogy örökbefogadó édesanyja, Elaine szívelégtelenségben elhunyt volna. A 77 éves Elaine DePrince nem értesült Michaela haláláról, Michaela pedig nem tudott fogadott anyja egészségi állapotának hirtelen romlásáról (a képen ők ketten láthatók).

Michaela DePrince Sierra Leonéban született, 1995-ben, szüleit korán elveszítette az országban dúló polgárháborúban, és négyéves korában fogadta örökbe egy New Jersey-i házaspár, Elaine és Charles DePrince. A lány azután vált híressé, hogy 2011-ben szerepelt a First Position című dokumentumfilmben, amely őt és más fiatal balett-táncosokat követett nyomon, amint felkészültek a Youth America Grand Prix versenyre, ahol ösztöndíjat nyert az American Ballet Theatre egyik tanintézményében. DePrince 2012-ben a Dance Theatre of Harlem táncosa volt (a társulat történetének legfiatalabb táncosaként) majd 2013-tól 2020-ig a Holland Nemzeti Balett tagja volt.

„Bármilyen hihetetlennek is tűnik, a két halálesetnek semmi köze egymáshoz” – mondta a család szóvivője, Jess Volinski. „Az értelmetlenségnek csak az adhat értelmet, hogy Elaine, aki sok évvel ezelőtt már három gyermeket elvesztett, Isten kegyelméből megmenekült attól a fájdalomtól, hogy átélje a negyedik gyermek elvesztését”. Elaine férje, Charles 2020-ban halt meg, írja a Guardian.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik