Kultúra

Újabb híres sorozatgyilkost mutat be a Netflix, ezúttal Charlie Hunnam bújik a bőrébe

Angela WEISS / AFP
Angela WEISS / AFP

A Netflix Szörnyeteg című antológiasorozatának első évada, ami a világ egyik leghíresebb kannibál sorozatgyilkosának, Jeffrey Dahmernek a történetét mesélte el (őt Evan Peters alakította), hatalmas siker volt 2022-es megjelenésekor. Nemsokára érkezik a folytatás is, a második évadban viszont nem egy sorozatgyilkos, hanem a szüleiket meggyilkoló Menendez fivérek kapják majd a főszerepet.

Most a sorozat mögött álló Ryan Murphy bejelentette a harmadik évadot is, melyben visszakanyarodnak az eredeti, sorozatgyilkosos ösvényre, és ismét egy elég ismert bűnöző, Ed Gein sztoriját mutatják majd be.

Gein, aki Dahmerhez hasonlóan Wisconsinból származott, az 1950-es években vált hírhedtté, amikor a hatóságok felfedezték, hogy nemcsak több embert megölt, de az otthona közelében lévő temető sírjait is fosztogatta és mindenféle háztartási cikkeket, dísztárgyakat és ruhákat készített a kiásott emberi maradványokból. Gein esete később több jelentős popkulturális karaktert is ihletett, például a Psycho Norman Batesét vagy a Bárányok hallgatnak Buffalo Billjét.

A harmadik évadról egyelőre nem sokat tudni, de az már biztos, hogy a Kemény motorosokból is ismert Charlie Hunnam alakítja majd Geint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik