Kultúra

Alföldi Róbert szerint egy normális országban megfilmesítenék Bese atya történetét

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Azt is hozzátette, hogy ha Shakespeare most Magyarországon élne, egész biztos darabot írna Szájer József botrányából.

Megrendítette a Bese Gergő körül kirobbant botrány Alföldi Róbertet, és úgy gondolja, filmre kéne vinni az ilyen történeteket – derült ki abból az interjúból, amelyet a színész-rendező a Szeretlek Magyarországnak adott.

A dunavecsei katolikus plébános még szeptember elején keveredett botárnyba, amikor kiderült, hogy a kormányközeli körökben mozgó pap férfiakkal létesített intim viszonyt, melegpartikra járt, ahol videó is készült róla, végül ez buktatta le. Alföldit annak kapcsán kérdezték erről, hogy egyik rendezése, az Az Őrült Nők Ketrece Facebook-oldala a témával kapcsolatban posztolt. A művész elmondta, hogy megrendítette és elszomorította a történet. „Ennek az atyának, ennek a fiatalembernek milyen élete volt? Én beszorongok ezektől. Én a Szájer-történettől is beszorongtam. És persze némileg ellentmondásos a tevékenységük és a titkos életük. De az egy következő lépés, hogy vizet prédikál és bort iszik, az az emberi történet után van.”

Alföldi azt is hozzátette, hogy máshol az ilyen botrányokat a vásznon dolgoznák fel.

Ha ez egy normális ország lenne, ezeket a történeteket kellene filmre vinni. Ezekből a történetekből remek és hiteles történelmi filmeket lehetne forgatni. Ha most lenne egy Shakespeare, akkor a Szájer-sztorit biztos megírná, mert ez egy akkora emberi történet. Hogy valaki ennyire kénytelen megtagadni magát, hazudni, bujkálni. Arról persze lehet beszélni, hogy ezek az emberek kifizetődőbbnek tartják, ha hazudnak és csatornákon másznak le, vagy a párizsi olimpia megnyitója ellen prédikálnak, és közben orgiákra járnak. De a lényeg az mégis csak az, hogy végtelenül szerencsétlen emberek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik