Kultúra

Taylor Swift megdöntötte Beyoncé rekordját

Noam Galai / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Noam Galai / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Hétszer szólították a színpadra az MTV VMA-n.

Nagy meglepetést vélhetően senkinek sem okozott, de Taylor Sift tarolta le az MTV Video Music Awardsot, aki szinte az összes főbb kategóriában elvihette a kis űrhajóst formáló szobrot, ráadásul rekordot is döntött. A Megan Thee Stallion által vezetett New York-i gálán fellépett többek közt Eminem, Lenny Kravitz és Shawn Mendes is.

A főbb kategóriák díjazottai:

  • Swift hét kategóriában nyert, ezzel összesen harmincra emelkedett a díjai száma – nem mást hagyott le ezzel, mint Beyoncét, aki eddig 25 díjjal tartotta a rekordot szólóelőadóként, két-két díja volt még ezen túl a Destiny’s Childdal és a Jay-Z as the Cartersszel. Swift köszönőbeszédében megemlékezett a 2001. szeptember 11-i terrortámadás évfordulójáról,
  • Sabrina Carpenteré az év dala, az Espresso,
  • az MTV VMA életműdíját, a Video Vanguard Awardot idén Katy Perry kapta, aki köszönőbeszédében így fogalmazott: „a legfontosabb oka annak, hogy itt állhatok az az, hogy megtanultam kizárni a zajokat, amellyel minden művésznek meg kell küzdenie, főleg a nőknek,”
  • kitüntették a Blackpink rapperét, Lisát a legjobb K-pop dalért, a Rockstarért,
  • a legjobb latin videoklip Anittáé lett.
  •  Chappell Roan a legjobb új előadó díját vihette haza.

Az este abszolút győztese – az év videoklipje, kollaborációja, rendezése és vágása díját is bezsebelte – Swift és Post Malone közös dala, a Fortnight kapta:

Az MTV VMA képekben:

Kapcsolódó
Űrlénnyel csókolózó Sabrina Carpenter, Britney-klón és díjakkal pózoló Taylor Swift – képeken az MTV idei díjátadója
Megtartották a negyvenedik MTV Video Music Awards díjátadót, aminek nagy nyertesei közé tartozott Taylor Swift, Sabrina Carpenter és Chappell Roan is. Galéria.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik