Kultúra

Ismét együtt zenéltek a Radiohead tagjai

PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
Turnét egyelőre senki se várjon, Thom Yorke-ék csak összeültek régi dalokat játszani.

Bizakodó információkat csepegtetett a Radiohead jövőjével kapcsolatban Colin Greenwood, basszusgitáros. A zenész egy mexikói zenei fesztiválra köszönt be videóüzenetben, amelyben elmondta: két hónappal ezelőtt egy londoni stúdióba vonult a Radiohead mind az öt tagja, és régi dalokat próbáltak.

Nagyon szórakoztató volt, szuperül éreztük magunkat

– értékelte a közös zenélést. Greenwood nem részletezte, pontosan mely dalokat játszották, ahogy azt sem, hogy mi célból vonultak ismét együtt stúdióba, ám a rajongók már azt találgatják, mikor áll össze ismét a zenekar.

A Radiohead körül az utóbbi években nem volt túl nagy mocorgás, 2016-ban adták ki eddigi utolsó lemezüket (A Moon Shaped Pool), turnéra pedig 2018-ban indultak utoljára. Azóta többször volt már szó arról, hogy ismét összeállnak, 2021-ben, például, újabb turnét terveztek, amely a pandémia miatt nem valósult meg. A zenekar tagjai az utóbb időben leginkább saját projektekkel foglalkoznak – Greenwood, például, Nick Cave-vel zenél. Philip Selway, dobos 2023-as visszatérésről beszélt, Ed O’Brien, gitáros arról, hogy csak a pénz miatt nem fognak összeállni, míg idén tavasszal Jonny Greenwood, gitáros azt nyilatkozta, hogy mindannyian rendkívül elfoglaltak, csak épp nem a Radioheaddel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik