Kultúra

Alain Delont saját birtokán helyezik végső nyugalomra, a szigorúan privát szertartáson fotózni sem szabad

Tom MASSON / AFP
Tom MASSON / AFP

Szigorúan privát szertartáson, vidéki birtokán temetik el szombaton Alain Delont, a múlt héten elhunyt francia színészlegendát – írja a Guardian.

A szertartásra a gyászoló család által gondosan megszűrt 40 fő kapott meghívást, őket arra kérték, hogy semmiképp se készítsenek képeket az eseményen – telefonjaikat lezárt műanyagzacskókba kell majd helyezniük. A birtokot kordonokkal és biztonsági emberekkel védik, felette repülők és drónok sem szállhatnak el.

A 88 éves korában vasárnap elhunyt francia színész kifejezetten kérte, hogy ne rendezzenek nemzeti tiszteletadást, sőt, a lap szerint ragaszkodott hozzá, hogy „úgy temessék el, mint bárki mást”.  Külön egyházi jóváhagyással az általa épített kápolnában zajlik majd a szertartás. A kápolna a Párizstól 85 mérföldre fekvő, közel 120 hektáros birtokon lévő temetőben van, itt temette el Delon korábbi 35 kutyáját is.

A színész utolsó rendelkezéseinek egyike az volt, hogy Loubo, a tízéves malinois életének humánus módon vessenek véget, testét pedig tegyék a színész karjai közé a koporsójában. Az állatvédől felháborodása miatt a család végül úgy döntött, hogy e kérését nem teljesítik.

Delon azt is kérte, hogy a gyászmisét a 82 éves Jean-Michel Di Falco katolikus pap, a délkelet-franciaországi Gap korábbi püspöke, a színész régi barátja vezesse.

A színészről képgalériával és tizenkét ikonikus szerepével is megemlékeztünk:

Kapcsolódó
Alain Delon pályája tizenkét filmben elbeszélve
A színész karrierjének legfontosabb szakasza egybeesett a francia film aranykorával, ő pedig több zsánerben játszva bizonyította, hogy a legnagyobbak egyike. Ez a tizenkét film volt a legfontosabb a pályáján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik