Kultúra

„Elváltnak lenni sokkal jobb, mint nem” – előzetest kapott Szilágyi Zsófia új filmje

A 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be Szilágyi Zsófia új filmje, a Január 2.

A Cannes-i Filmfesztiválon díjazott Egy nap rendezőjének második nagyjátékfilmje egy szétköltözést története: a feleség válás miatt pakolja ki a holmijait a férjtől a barátai segítségével. 

A világpremierre a fesztivál első hétvégéjén, augusztus 31-én, szombaton este kerül sor. A film hazai mozibemutatója október 3-án lesz. Most megjelent a film előzetese is, alább látható:

„Klára és Áron válnak, a költözésben Klárának egy barátja, Ági segít. Ági szerez egy autót, és reggel 8-ra megérkezik a ház elé. Tél van, január. Az eseményeket Ági nézőpontjából látjuk. A pakolás egész nap tart. Összesen hét kört írnak le a régi lakás és az új albérlet között, és bár ugyanazt az utat teszik meg oda és vissza, minden kör más” – írja a forgalmazó Cirko Film a filmről.

Szilágyi Zsófia a Cannes-ban bemutatkozó Egy nap nemzetközi és hazai sikere után második nagyjátékfilmjét a Velencei Biennale College kis költségvetésű első és második filmeket támogató programjának keretében készítette el. A College a pályázaton nyertes filmterveket 200 000 eurós támogatásban részesíti. A filmeknek további forrás bevonása nélkül, nagyjából 9 hónap alatt kell elkészülniük, hogy a következő Velencei Filmfesztiválon bemutathassák őket.

Január 2. című filmet 2024 elején forgatták Budapesten. Főszereplői Jóvári Csenge és Konrád Zsuzsanna. A forgatókönyvet Szilágyi Zsófia írta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik