Kultúra

Kitiltották a lőfegyvereket A holló reboot forgatásáról Brandon Lee és Halyna Hutchins tragédiája miatt

Miramax - Pressman Film - Crowvi / Collection ChristopheL via AFP
Miramax - Pressman Film - Crowvi / Collection ChristopheL via AFP
Többe került így a film, ám a rendező szerint minden pénzt megért.

Teljes mértékben kitiltotta A holló forgatásáról a lőfegyvereket az épp bemutatás előtt álló reboot rendezője, Rupert Sanders Brandon Lee és Halyna Hutchins tragédiájára hivatkozva.

A rendező a Varietynek elmondta, hogy a biztonság a fontossági lista élén foglalt helyet, ezért ragaszkodott ahhoz, hogy éles lőfegyverek be se kerülhessenek a forgatásra. Mint mondta, egy forgatási helyszín önmagában rendkívül veszélyes terep a rengeteg berendezéssel, daruval, kocsival, zsinórral és kaszkadőrrel, a fegyverek pedig csak tovább tetézik ezt.

Már a legelső nap találkoztam a speciális effektusok részleggel és a fegyvermesterrel Prágában. Nagyon jók voltak, rendkívül biztonságorientáltak, ugyanazt a protokollt követték a fegyverek terén, mint a katonák, ám én még ezt sem akartam megkockáztatni. Kategorikusan kijelentettem, hogy nem lesznek lőfegyverek a forgatáson, semmi olyan, amiből éles vagy vaktöltényt ki lehetne lőni

– árulta el a portálnak.

Helyettük Airsoft fegyvereket használtak gumi vagy fémlövedékekkel. Sanders szerint a döntése jócskán megdobta a költségeket, a fegyver eldördülésével járó villanást és füstöt ugyanis digitális utómunkával kellett megoldani, ám „maximálisan megfizethető ár volt ez azért, hogy mindenki biztonságban és komfortosan érezze magát a projekttel kapcsolatban.”

Mindez sokszorosan érthető A holló múltjának ismeretében: az 1994-ben bemutatott eredeti film forgatásán az éles lőfegyverek okoztak halált. A film főszereplőjét, Brandon Lee-t az egyik jelenet forgatása közben véletlenül éles lőszerrel lőtték hasba, a 28 éves színész pedig a kórházban meghalt. 2021-ben hasonló tragédia történt: Alec Baldwin a Rust című western forgatásán lőtte le véletlenül a film operatőrét, Halyna Hutchinst.

A holló rebootot augusztus 22-én mutatják be Bill Skarsgårddal és FKA Twigsszel a főszerepben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik