Kultúra

Bezár az elismert soproni cukrászda, a tulajdonos megunta a szélmalomharcot az áramszolgáltatóval

Füster Erika, a soproni CsíZműhely cukrászda tulajdonosa úgy döntött, nem folytatja tovább: a cukrászda eladó, ő maga pedig befejezi a sütést. A tulajdonos azt követően döntött így, hogy az E.ON-tól a 2022-23-as fogyasztás visszamenőleges elszámolásakor előbb egy 600 ezer forintos, majd egy másfél milliós számlát küldött ki az egyéni vállalkozó cukrásznak, mivel a cég szerint nem jogosult egyetemes szolgáltatásra. A tulajdonos azt állítja, nem kereste meg az E.ON a felszólítással, hogy nyilatkozzon, továbbra is a jogosultak körében kíván-e maradni, nem kapott kézhez semmilyen értesítést, és a feltételek megváltoztatásáról is csak akkor értesült, amikor már az áramot akarták kikapcsolni nála.

A hónapok óta tartó telefonálgatás és levelezés sem hozott eredményt, Füster Erika pedig belefáradt a hiábavaló harcba: „Amíg egy magyar kisvállalkozónak napi szinten ilyen bürokratikus nyavalyákkal kell foglalkoznia, hogy legyen esélye fenntartani a vállalkozását és még nyereséget is termelni?” – mondta a Telexnek. Ezért szeptembertől kiadó az üzlethelyiség bérleti joga teljes berendezéssel együtt.

A mentes süteményeket kínáló CsíZműhely elismert cukrászda volt, a Street Kitchen Gastro Guide-ba is bekerült tavasszal Magyarország 500 legjobb vendéglátó helyei közé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik