Kultúra

Hiába bukott nagyot Kevin Costner westernje, Velencében debütál a folytatás

Vertigo Média
Vertigo Média
Az író-rendező-főszereplő hálás a saját vagyonát is kockáztatta a több részes westerneposzért.

A cannes-i premier után nyáron mutatták be a mozik Kevin Costner régóta dédelgetett, részben saját pénzből finanszírozott westernsorozatának első részét. A háromórás Horizont: Egy amerikai eposz azonban annyira rosszul szerepelt a pénztáraknál, hogy nemcsak Costner egyik elzálogosított háza láthatja kárát, de a forgalmazók úgy döntöttek, elhalasztják a második rész augusztusra kitűzött premierjét, és az így nyert időben valahogy megpróbálják felkorbácsolni az érdeklődést a film iránt.

Az új premierdátumról azóta sincs hír, most viszont kiderült, hogy a válogatott közönség szeptemberben láthatja először a folytatást, ugyanis a Horizont második része a nagy presztízsű Velencei Filmfesztiválon debütál, ahol ráadásul az első részt is levetítik majd ugyanazon a napon, hogy mindenki számára érthető legyen a történet. Costner elmondta: mindig is az volt az álmom, hogy a Horizont második felvonását a Velencében mutathassa be.

Az a tény, hogy most úgy döntöttek, hogy az első fejezetet is levetítik egy napon a második rész világpremierjével nemcsak azt mutatja, hogy hisznek abban, hogy a két film együtt működik, de azt is, hogy támogatják a rendező vízióját. (…) Éljenek a filmek és azok, akik hajlandóak kiállni értük – mondta Costner, aki külön háláját fejezte ki Alberto Barbera fesztiváligazgatónak a bátorságáért.

A Horizont első részéről szóló kritikánkat itt, a Costner rendezői pályáját felidéző cikkünket pedig itt olvashatják:

Kapcsolódó
Kevin Costnernek már nemcsak a háza, az egész karrierje forog kockán
Csúfos bukásnak tűnik Kevin Costner 30 éven át tervezett westerneposza, a Horizont, amelybe a rendező-főszereplő a saját pénzét is beletette, veszélybe sodorva pályafutása alkonyi éveit. Miért kockáztatott ennyit?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik