Kultúra

„Jó móka volt” – visszavonul az egykori Bond-színész, George Lazenby

Rachel Murray / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Rachel Murray / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
84 évesen döntött így.

Az egykori James Bond-színész, George Lazenby 84 éves korában bejelentette visszavonulását. Az ausztrál színész, aki leginkább az 1969-es Őfelsége titkosszolgálatában című filmben játszott 007-es szerepéről ismert, csütörtökön az X-en tette közzé a nyilatkozatot.

Nem volt könnyű döntés, de itt az ideje bejelenteni, hogy visszavonulok a munkától. Ezért a mai naptól kezdve nem fogok többé színészkedni, nem lépek fel nyilvánosan, nem adok több interjút és nem írok több autogramot. Jó móka volt, de az öregedés nem jó móka. (…) Most már arra koncentrálhatok, hogy több időt töltsek a családommal

írta Lazenby, aki egyúttal köszönetet mondott menedzserének, Anders Frejdhnek, aki 2013 óta segíti karrierjét, és szívből jövő háláját fejezte ki mindazoknak, akik az évtizedek során támogatták.

Lazenby volt a második Bond-színész, de mindössze egyszer formálta meg a 007-est a vásznon. Az 1939-ben született színész modellként dolgozott, mielőtt átvette a filmtörténet egyik legikonikusabb szerepét Sean Connerytől. Az 1971-es Gyémántok az örökkévalóságnak főszerepe után azonban Sean Connery visszatért Bondként, miután Lazenby nem vállalta az újabb filmet.

Később olyan filmekben szerepelt többek között, mint a Tökéletes katona, vagy A hongkongi ember, de Lazenby a ’70-es évek végén eltávolodott a filmipartól, és inkább vállalkozásokba és ingatlanokba fektetett be.

A 2017-es Becoming Bond című dokumentumfilm a franchise-zal kapcsolatos vegyes tapasztalatairól szól, és arról, hogy a távozással kapcsolatos döntése hogyan hatott az életére és a karrierjére. Az év elején Lazenby egyike volt azoknak, akik támogatták a legesélyesebbnek tartott Aaron Taylor-Johnsont, hogy Daniel Craig távozása után ő vegye át Bond szerepét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik