Kultúra

Emberfejű vécécsészék harcáról szólhat Michael Bay következő nagy dobása

A tervek szerint ez lehet az új Transformers, vagy Marvel-moziuniverzum.

Scorsese vagy Coppola beszólogatása a szuperhősfilmek diadalmenetére mutatja, hogy Hollywoodban is érvényesülnek a generációs törésvonalak, de a jövőre 60-at betöltő Michael Bay minden jel szerint azok közé tartozik, akik igyekeznek ezeken átjárni: már a Transformersszel is tanúságot tett amellett, hogy nem derogál neki a kozmikus infantilizmus, most pedig kiderült, hogy szívesen építene filmes franchise-t a Skibidi Toilet című virális Youtube-sorozatból, ami tavaly tett szert hatalmas népszerűségre főleg a kiskamaszok körében.

Az őrület úgy indult, hogy a georgiai születésű Alekszej Geraszimov 2023. február 7-én feltöltött egy 11 másodperces videót a DaFuq!?Boom! nevű YouTube-csatornájára Skibidi Toilet címmel, amelyben egy vécéből énekelve előbukkanó fej látható.  Ekkor még nyilván nem sejtette, hogy ezzel egy igazi kulturális jelenséget indított útjára.

A Skibidi mára egy több mint 75 1-5 perces mini-epizódból álló sorozattá fejlődött, amelyek a vécék és a kiborgok közötti végeré eszkalálódó háborút ábrázolják. Mindegyik videó robbanékony, erőszakos és mentes bármiféle párbeszédtől. Világméretű közönséget hódított magának, különösen az Alfa generáció körében, amely a korai 2010-es években születetteket foglalja magába.

A sokakat meghökkentő virális animációsorozatot tervezi filmre és tévéképernyőre vinni  Michael Bay és Adam Goodman, a Paramount Pictures korábbi elnöke, aki a Variety podcastjában beszélt a projektről.

Jelenleg abszolút tárgyalásban vagyunk, mind a televíziós, mind pedig a filmes oldalról a legkorábbi beszélgetések zajlanak. De ez számunkra azért nem létkérdés

– mondta Goodman, hozzátéve, hogy Bay valami olyasmi világot akar építeni a Skibidiből, ami akár a következő Transformers vagy Marvel-moziverzum is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik