Kultúra

Kamu szivárogtatásokat terjesztett a Marvel a Deadpool és Rozsomákról, hogy titokban tartsa a cameókat

Walt Disney Studios - Marvel Stu / Collection ChristopheL via AFP
Walt Disney Studios - Marvel Stu / Collection ChristopheL via AFP

A Marvel egyik vezetője elismerte, hogy a heves rajongói spekulációk közepette cselhez folyamodtak: hamis kiszivárogtatásokat terjesztettek az interneten a Deadpool és Rozsomák című film részleteiről – írja az Independent.

A csütörtökön (július 25-én) mozikba kerülő film a Deadpool-franchise harmadik része, amelyben Ryan Reynolds és az X-Men-filmekből ismert Rozsomákként visszatérő Hugh Jackman játsszák a főszerepet. A készítők nem rejtették véka alá, hogy számos nagy szuperhős-camóra lehet majd számítani a filmben, az internet pedig lelkesen találgatni is kezdett ezek kilétéről.

Shawn Levy, a Deadpool és Rozsomák rendezője a hónap elején az Entertainment Weeklynek megerősítette, hogy rengeteg cameo lesz a filmben, az internetes találgatások közül azonban csak néhány igaz, rengeteg pletyka teljes tévúton jár.

Az egyik social médiában terjedő teória szerint például Taylor Swift fog feltűnni Lady Deadpool vagy a mutáns Dazzler szerepében, ezt azonban már többször cáfolta a film stábja. Az internetes találgatsok rebesgetik még többek között a Pókember-filmekből Jon Favreau és az Elektrából Jennifer Garner felbukkanását is, ezekről nem nyilatkoztak. Egy csapat képregényhős feltűnését cserébe már a hivatalos marketingben is megerősítették: Pyro szerepében Aaron Stanford, X-23-ként Dafne Keen, Kardfogúként pedig Tyler Mane tér vissza.

A GamesRadar+-nak nyilatkozva most a film executive producere, Wendy Jacobson úgy fogalmazott:

Meglehet, hogy volt némi trükközés és félrevezetés az interneten vagy személyesen a Deadpool és Rozsomák titkainak védelme érdekében.

„Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy lesznek cameók a filmben, de azt elmondhatom, hogy az esetlegesen megjelenő vagy nem megjelenő karakterek tekintetében mindig fontos volt számunkra, hogy a filmben semmi ne tűnjön olcsó trükknek. Mindenkinek, aki megjelenik a filmben, van egy fontos történeti célja és karakteríve. Közös munka volt megállapítani, ki illik bele és ki nem” – mondta.

A film világpremierjét egyébként hétfő este (július 22.) tartották, és a közönség meglepetésére Madonna is felbukkant a vörösszőnyegen. Az énekesnő ugyanis korábban áldását adta rá, hogy a film egyik jelenetében megszólaljon 1989-es slágere, a Like a Prayer.

Shawn Levy rendező felidézte, hogy a stábbal személyes látogatást tettek Madonnánál, amelynek során engedélyt kértek tőle, hogy az egykor vitatott dalt felvehessék a film soundtrackjére. Megmutatták az énekesnőnek a jelenetet, amiben használni szerették volna a számot, Madonna pedig még tanácsokat is adott, hogy lenne a legjobb a szóban forgó rész a filmben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik