Kultúra

Egy ausztrál politikus kitoloncolná Jack Blacket az országból, amiért vicceltek a Trump-merénylettel

Daniel Vogl / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Daniel Vogl / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Egy ausztrál politikus felszólította a hatóságokat, hogy toloncolják ki az országból a Jack Blackből és Kyle Gassból álló Tenacious D nevű viccrock zenekart, miután a zenekar egyik tagja a Donald Trump elleni merényletről tett megjegyzést.

Vasárnap a közösségi médiában széles körben megosztott felvételek a Tenacious D sydney-i koncertjén készültek, amikor Black és egy robot születésnapi tortát nyújtott át Gassnak. A felvételeken Black hallható, amint azt mondja Gassnak: „Kívánj valamit”, aki mielőtt elfújta volna a gyertyákat, azt mondja: „Legközelebb ne hibázd el Trumpot”, a közönség nevetése és tapsa közepette.

Ralph Babet szenátor, a szélsőjobboldali-populista Egyesült Ausztrália Párt vezetője hétfő este a közösségi médiában követelte Tenacious D kitoloncolását a rossz ízlésű vicc miatt. Egy sajtóközleményben Babet azt állította, hogy Glass megjegyzései nem viccek voltak, és felszólította Andrew Giles ausztrál bevándorlási minisztert, hogy „vonja vissza a vízumukat”.

Babet hozzátette:

A kitoloncolás a minimum, minden más azt jelentené, támogatjuk a Donald J. Trump elleni merényletet.

Babet korábban az összes szélsőjobbos konteót népszerűsítette, az oltásellenességtől kezdve a magyar kormány által is osztott népességcseréig.

A Tenacious D-nek még négy dátuma van hátra turnéjuk ausztráliai szakaszából, így Newcastle-ben, Brisbane-ben, Melbourne-ben és Adelaide-ben adnak koncerteket, írja a Hollywood Reporter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik