Kultúra

A legjobb programok júliusban: Kiállítás, fesztivál, mozi, színház és strand

Júliusban sem kell otthon kuporodni.

World Unseen kiállítás

Egyedülálló fotókiállítás nyílt a Canon Hungaria jóvoltából, melynek célja, hogy minél több ember számára láthatóvá tegye a távoli kultúrákat, élővilágot, természeti és társadalmi jelenségeket. A Canon fejlett nyomtatási technológiájának köszönhetően a World Unseen kiállítás világhírű fotósok által készített fényképeket elevenít meg tapintható nyomatokon keresztül, egyaránt élményteli tapasztalást ígérve a látássérült vagy vak és a látó személyek számára is. A különleges fotótárlat ingyenesen látogatható, melynek életre hívásában az Óbudai Múzeum, valamint a Magyar Vakok- és Gyengénlátók Országos Szövetsége is közreműködött.

A World Unseen 2024. augusztus 4-ig látogatható a Goldberger Múzeumban.

Kapcsolódó

Bánkitó Fesztivál

2024. július 10-13., Bánk

A fesztiválszezon elkezdődött már egy ideje, de még hátra van jó pár rendezvény, például a Bánki-tó mellett elterülő. A Bánkitó Fesztivál idén részben új helyszínen lesz megtartva, a focipályától és a bungallóktól elbúcsúztak, helyettük a tóhoz közelebb fekvő régi vasúti területen folytatják az éjszakai mulatást. A fesztivál leghangulatosabb helyszíne, a Tószínpad természetesen marad. Az „ország legnagyobb kisfesztiválján” idén fellép a Carson Coma, Krúbi, az Elefánt, a Bëlga, az Analog Balaton, Hundred Sins és még sokan mások.

Párizsi nyári olimpiai játékok

2024. július 26 – augusztus 11.

A németországi foci Európa-bajnokság lassan a végéhez közeledik, július 14. vasárnap tarják a döntőt, de ezután se kell abbahagyni a szurkolást, hiszen két hét se telik el, elindul a párizsi olimpia, ahol újra a magyar sportolókért szurkolhatunk. És ahogy az Európa-bajnokság alatt, most se érdemes kihagyni a csoportos szurkolást az ország számtalan kivetítőjének egyikén.

A Római-parti Plázs

Június végén újra megnyitott Budapest egyetlen szabadstrandja a Római-parton, naponta 10 és 19 óra között lehet megmerítkezni a habokban. De persze nem csak Budapest kínál menekülési lehetőséget a hőség elől, az ország számos pontján lehet fürdőzni a folyókban, tavakban, Szolnokon is újra megnyitott a szabadstrand.

Mount Kimbie

2024. július 18., Akvárium

Viszonylag ritkán lehet olyan koncertet elcsípni Magyarországon, ami annyira aktuális, hogy még a lemezmegjelenés évében fellép itt a külföldi zenekar. Pedig ez lesz a helyzet a Mount Kimbie esetében, hiszen a zenekar április elején jelentette meg a legújabb, pár számban King Krule-lal közös lemezét, a The Sunset Violent című albumot. Varázslatos egy koncert lesz!

Vinnai András: Garzonpánik

2024. július 26., Városmajori Szabadtéri Színház

Nyáron elég nehéz színházi élményeket szerezni, de szerencsére ott van a Városmajori Szabadtéri Színház, amely erre nyújt megoldást. Július végén például Vinnai András Garzonpánik című előadását lehet látni a Majorban, ráadásul olyan színészek alakításával, mint Klem Viktor, Pálos Hanna és Szabó Győző.

Chinatown Terasz

A végére egy ötlet az éheseknek, ráadásul egy egész egzotikus. A X. kerületben egy sor kínai étterem egymás mellett árulja különleges ételeit, italait esténként. Egészen különleges világ nyílik meg azoknak – mind gasztronómiailag, mind kulturálisan –, akik a nyár valamelyik napjának végén, este 5 és 11 között ellátogat az ételpiacra.

Szponzorált tartalom

A cikk a Canon támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik