Kultúra

Bosszúpornó terjesztésével vádolta meg Diplót egy nő

RONDA CHURCHILL / AFP
RONDA CHURCHILL / AFP

Beperelték a sztárproducer Diplót bosszúpornó terjesztése miatt, ami kevesebb mint egy éven belül már a második vád ellene ugyanezzel a bűncselekménnyel. (A bosszúpornó azt jelenti, hogy valaki másokról készült szexuális tartalmú felvételeket tesz közzé az interneten, hogy megszégyenítse vagy bosszút álljon a felvételen szereplő személyen.)

A csütörtökön Kaliforniában benyújtott keresetben egy meg nem nevezett nő azt állítja, hogy 2016 júniusa és 2023 októbere között intim kapcsolatban állt Diplóval, akinek valódi neve Thomas Wesley Pentz. Tavaly novemberben a panasz szerint a nő felfedezte, hogy Diplo állítólag a beleegyezése nélkül terjesztett képeket és videókat a szexuális együttlétükről.

A nő azt állítja, hogy kapcsolatuk során világossá tette Diplo számára, hogy nem szeretné, ha a férfi az együttlétéről videókat vagy képeket készítene és terjesztene. Mégis egy másik nő azzal kereste meg, hogy vannak olyan explicit videói, amelyeken ő szerepel, és amelyeket Diplo 2018 októberében adott át neki a Snapchaten keresztül. November 7-én Doe feljelentette Diplót a New York-i rendőrségen, és elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Nem ez az első eset, hogy Diplót bosszúpornó terjesztésével vádolják. 2020-ban egy Shelly Auguste nevű nő azt állította, hogy Diplo szexuálisan bántalmazta őt és bosszúpornót terjesztett a beleegyezése nélkül. Diplo saját keresettel válaszolt, és az Instagramon azt állította, hogy a nő egy zaklató, aki alaptalan rágalomhadjáratot folytat. 2023 augusztusában Auguste újabb feljelentést tett a Los Angeles-i rendőrségen, amelyben azt állította, hogy Diplo meztelen fotókat terjesztett róla. Novemberben a Los Angeles-i rendőrség benyújtotta az ügyet a Los Angeles-i ügyészségnek, és az ügyet vizsgálják.

Tragikus módon nem ez az első eset, hogy a vádlott megszégyenített és megsértett egy nőt azzal, hogy intim képeket terjesztett a beleegyezése nélkül

– mondta a Varietyvel megosztott nyilatkozatában a meg nem nevezett nő ügyvédje, Helene Weiss. Diplo vélelmezett jogsértő viselkedésmintája jól szemlélteti, hogy milyen károkat okozott ügyfelemnek és más, hozzá hasonló fiatal nőknek. Ügyfelünk megérdemli az igazságszolgáltatást, és reméli, hogy ez a peres eljárás katalizátorként szolgálhat ahhoz, hogy az alperes egyszer és mindenkorra véget vessen a nők elleni bűncselekményeknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik