Kultúra

Cápatámadásban halt meg A Karib-tenger kalózai szörfös színésze

STEVE ROBERTSON / TOSTEE.COM / AFP
STEVE ROBERTSON / TOSTEE.COM / AFP

Cápatámadásban halt meg vasárnap Hawaiin Tamayo Perry szörfoktató, vízimentő, aki A Karib-tenger kalózaiban is szerepelt – számolt be róla a BBC.

A 49 éves Perry halálhírét a honolului mentőszolgálat jelentette be egy vasárnapi sajtótájékoztatón. A mentőket helyi idő szerint 13 órakor riasztották az Ohau északkeleti részén fekvő Malaekahana Beachhez, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Perryt szörfözés közben támadta meg egy cápa, és jet skivel vitték ki a partra.

Az Oahu keleti partján született Perry több mint egy évtizedig volt professzionális szörfös. Emellett többek között A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című filmben, valamint a Hawaii Five-0 sorozat egy epizódjában, a Lost – Eltűntekben és a Charlie angyalai második részében is feltűnt.

Kurt Lager, a honolului óceánbiztonsági szolgálat vezetője elmondta, hogy Perryt vízimentőként is mindenki szerette, és nemcsak a helyiek körében, de világszerte tekintélyt vívott ki magának. A helyi polgármester, Rick Blangiardi tragikus veszteségnek nevezte Perry halálát.

Tamayo legendás vízi ember volt és nagy tiszteletnek örvendett, itt nőtt fel, és nagyszerű tagja volt vízi mentőcsapatunknak

– idézte a brit hírportál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik