Kultúra

Telex: baleset történt a Vígszínházban, lezuhant egy színész egy magas díszletelemről

MTVA// Róka László
MTVA// Róka László

Baleset történt a Vígszínházban a Vámpírok bálja pénteki előadásán – írja a Telex egy olvasója jelzése alapján. Mint írták, egy külsős produkció által színre vitt musical második felvonásának elején a Professzort alakító Jegercsik Csaba esett le egy 3-5 méter magas díszletelemről.

A baleset után az előadást megszakították, ezt a nézőkkel a darab producere közölte, azonnal leeresztették a függönyt, és a nézők közt is érdeklődtek, hogy van-e köztük orvos.

Külső produkciók esetén a díszletet is viszik, az nem a befogadó színházé. A lap olvasója szerint Jegercsik egy hídszerű díszletelemről esett le, ahonnan valószínűleg a dramaturgia szerint le kellett volna ereszkednie. Amikor elhagyták a színházat, akkor még látták, hogy a színészt mentőbe tették.

A Telex kereste a színházat és a darabot színpadra állító PS Produkciót, hogy többet megtudjanak a színész állapotáról és a baleset körülményeiről.

Tavaly novemberben a Nemzeti Színházban történt hasonló baleset, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Rómeó és Júlia című darab közben zuhantak három métert, és szenvedtek súlyos sérüléseket.

Frissítünk!

Jegercsik Csaba azóta jól van, a csuklója sérült, a Vámpírok bálja többi előadását pedig másik szereposztással változatlanul megtartják – közölte a lap megkeresésére a PS Produkció.
A közleményben azt is jelezték, hogy a 348. előadáson a színpadon történt baleset körülményeit és okát vizsgálják, a rendőrség felvette a jegyzőkönyvet. Jegercsik Csaba színművészt, aki több, mint 300 alkalommal játszotta a szerepet, kórházba szállították, megfelelő orvosi ellátást kap.
Kiderült az is, hogy egy szünet után végigjátszották a darabot péntek este egy másik szereposztással.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik