Kultúra

Bobby Ewing mentheti meg a magyar gombfocit

JUNO11
JUNO11
A Lepattanó összehozza Patrick Duffyt a magyarokkal.

Patrick Duffy és Scherer Péter egy gombfocis sportfilmben – valószínűleg nem sokan fogadtak volna, hogy egy ilyen felállás valaha megvalósulhat, mégis ez történt, a Lepattanó ősszel debütál a mozikban.

A JUNO11 Distribution forgalmazásában szeptember 26-án mutatják be Vékes Csaba, a Szia, Életem! író-rendezőjének romantikus, gombfocis sportvígjátékát, mely érzelmes és humoros történet az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, és tisztelgés egy fantasztikus magyar játék előtt. A film főszereplői, Scherer és a Dallas Bobby Ewingja mellett, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Rába Roland, Elek Ferenc és Mucsi Zoltán.

Kálmánnak (Scherer) a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legértékesebb volt az életükben. Nem várt megoldás érkezik azonban, amikor egy milliárdos (Duffy) tévedésből 100 millió forintot utal a számlájukra. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, túl nagy a kísértés, hiszen így esélyük nyílik kijutni az Eb-re. A Lepattanó érzelmes sportvígjáték az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, és tisztelgés a sokunk által kedvelt fantasztikus magyar játék, a gombfoci előtt.

Egyetemistaként tudtam meg, hogy a gyerekkori pöccintgetésen túl van egy professzionális gombfoci is, a szektorlabda. Emlékszem, ahogy beléptünk a helyiségbe, rögtön az ajtó mellett egy nagy bekeretezett kép fogadta a látogatót. A képen az akkori gombfoci-válogatott volt – kivétel nélkül mindenki melegítőben! Azonnal éreztem, hogy ez valami nagyon különös, érdekes szubkultúra, megannyi kedves őrülttel. Később eszembe jutott, hogy a szektorlabda remek közege lehetne egy sztorinak, úgyhogy összeálltunk Csabával, és kitaláltunk egy történetet, ami ebben a világban játszódik

– mesélte Gönye László, a film társforgatókönyvírója a magyar mozikba ősztől látható film kapcsán.

Az alkotók remélik, hogy a lelkesítő hangulatú teaser, amely Doraya Bouandel munkáját dicséri, nemcsak a filmhez, de a magyar sportolóknak való szurkoláshoz is kedvet csinál idén nyáron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik