Kultúra

Saját férje lőtte agyon a cseh énekesnőt, majd magával is végzett

A házaspár három gyereke is a házban tartózkodott a tragédia során.

Saját férje gyilkolta meg a csehek egyik népszerű énekesnőjét, Victoria Velvetet, a gyilkosság után a férfi a saját életét is kioltotta – írja török lapértesülésekre hivatkozva az expres.cz.

A sajtóértesülések szerint a páros június 11-én este veszekedni kezdett a negyvenéves nő telefonjában talált üzenetek miatt. A vita olyannyira eldurvult, hogy a férfi pisztolyt rántott, és lövöldözni kezdett a feleségére. Miután eltalálta a nőt, saját maga ellen fordította a fegyvert, és öngyilkosságot követett el. A híradások szerint a tragédia alatt ott tartózkodott a házban a páros három gyermeke is, közülük a legidősebb tizennégy éves volt, a legfiatalabb 2020-ban született.

Az énekesnő Ankarában lakott skót származású üzletember férjével, David Thomas Blyth-tal és gyerekeikkel. A cseh apától és namíbiai anyától származó, Fokvárosban született Velvet Csehországban nőtt fel, zenei pályáját is itt kezdte 2001-ben. 2003-ban az egyik legnépszerűbb szlovák énekesnő, Dara Rolins oldalán is fellépett. Debütáló albuma, a Cry 2005-ben jelent meg.

Az olajipari céget vezető férfival 2014-ben házasodtak össze, és Ankarába tették át a székhelyüket. A házaspár aktívan részt vett az ankarai társasági életben, az énekesnő jótékonysági ügyekből is részt vállalt, Runkara nevű szervezetével sporteseményeket, köztük félmaratont is rendezett. Ismertségük miatt az ankarai lapok a címlapon hoztát a tragédiák. Házasságuk kívülről idillinek tűnt, a cseh lap megszólaltatott egy közeli barátot, aki szintén arról vallott, hogy nem tudott konfliktusokról a házastársak közt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik