Kultúra

Jude Law majdnem Superman lett, de aztán felpróbálta a jelmezt, és gyorsan meggondolta magát

Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Jude Law egy podcastben mesélte el, hogy neki is felajánlották a szuperhős szerepét, még az ikonikus jelmezt is felpróbálta, hogy aztán végül elutasítsa a lehetőséget – írja a Deadline.

A kérdéses film a Superman: Flyby volt. A J. J. Abrams által írt történet a hős eredetének egy új fordulatát tárta volna fel. Law elmondása szerint azért utasította el a filmet, mert úgy érezte, túl messzire menne ezzel.

Persze jogos felvetés, hogy Yonn-Roggot és Dumbledore-t bezzeg eljátszottam. De akkor egyszerűen úgy éreztem, hogy Superman túl sok lenne.

A színészhez akkor futott be a felkérés, mikor a tervek szerint épp Brett Ratner rendezte volna a filmet, bár forgatókönyv még nem volt, legalábbis nem emlékszik rá, hogy olvasott volna ilyet. Cserébe odaadták neki a hős jelmezét, hogy próbálja fel, hátha az majd meggyőzi a dologról.

„Felpróbáltam, belenéztem a tükörbe. Először egy részem azt gondolta: »Hű, ez még jól is elsülhet«, aztán hamar rájöttem, hogy nem lenne jó ötlet, egyszerűen saját magam számára sem voltam elég meggyőző” – mondja Law. A színész végül elutasította a felkérést, a film pedig sosem készült el.

Épp a héten mesélt Matt Bomer is a filmmel kapcsolatos élményeiről, ő azt állította, hogy szexualitása miatt csúszott le a Flyby főszerepéről, mikor már úgy tűnt, a rendező őt választotta a szerepre, és aláírt egy háromfilmes szerződést is a Warner Bros-nál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik