Kultúra

Megmagyarázhatatlanul tűnt el egy görög szigeten a népszerű brit tévédoktor

Brook Mitchell / Getty Images
Brook Mitchell / Getty Images

Keresik Michael Mosley tévés orvost és újságírót, aki eltűnt, miután a görögországi Szími szigetén tengerparti sétára indult. A számos tévéműsorból és diétakoncepcióiról ismert, 67 éves férfit akkor látták utoljára, amikor szerdán délután elindult a parton túrázni. Felesége, Clare Bailey értesítette a hatóságokat, miután este fél nyolcig nem tért vissza, de az éjszaka folyamán nem sikerült megtalálniuk.

A görög rendőrség szóvivője a Guardiannek elmondta, hogy egy helikopter és speciálisan kiképzett kutyák is csatlakoznak a Mosley-t kereső nagyszabású akcióhoz az égei-tengeri szigeten, melyben rendőrök, tűzoltók és önkéntesek is részt vesznek. Egy drónt is bevetettek, és a görög parti őrséget is utasították, hogy járőrözzön a sziget zord partvidékén. A rendőrség feltételezi, hogy a hőség miatt lehet, hogy Mosley megcsúszott és talán leesett a magasból.

A misszióban részt vevő egyik magas rangú tiszt szerint a brit férfi keresése kezd „thrillerhez” hasonlítani. Mosley, mint mondta, barátainál szállt meg a szigeten, „ahol rövidek a távolságok”. És mégsem látták őt sehol:

Ez őrület, ennek semmi értelme. Hogy tűnhet el valaki fényes nappal? Ha történt volna vele valami, akkor azon az ösvényen vagy annak közelében találtuk volna meg, amelyen visszafelé tartott a kikötőbe, ahol a barátaival lakott. És mégis, ennyi órával később semmi sincs.

A keresés pénteken tovább folytatódik, amikor a tűzoltóság által kiképzett kutyákkal együtt további rendőrök érkeznek Rodoszról.

Mosley a Daily Mail rovatvezetője, és számos dokumentumfilmet készített a diétáról és a testmozgásról, több könyve magyarul is megjelent. Neki tulajdonítják az 5:2 diéta növekvő népszerűségét is, amely a heti kétnapos böjtöt jelenti a fogyás érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik