Kultúra

Celine Dion szerint a betegségével énekelni olyan, mintha „valaki fojtogatna”

Valerie Macon / AFP
Valerie Macon / AFP

Celine Dion a Today című műsorban beszélt a betegségéről, és arról, hogy milyen nehézségeket okoz az állapota. Mint ismeretes, az 56 éves énekesnőnél egy nagyon ritka neurológiai rendellenességet, az úgynevezett stiff-person-szindrómát diagnosztizálták, ami az izmokat támadja meg, beleértve a hangszálakat és a szívet is. Dion elmondta a műsorvezető Hoda Kotbnak, hogy ebben az állapotban énekelni olyan, „mintha valaki fojtogatna”.

Az új interjúban, amelynek teljes változata június 11-én kerül adásba az NBC-n, Dion bemutatta Kotbnak a stiff-person-szindróma fizikai hatásait. Ujjaival befelé nyomva a torkát, Dion azt mondta, „olyan, mintha valaki errefelé nyomná a gégédet, a garatodat”. Dion lihegve, fojtott hangon folytatta a beszédet, és azt mondta: „Olyan, mintha így beszélnél, és nem tudsz se feljebb, se lejjebb menni”.

A betegség része, magyarázta Dion, a görcsök, amelyek lehetnek a „hasban, lehetnek a gerincben, lehetnek a bordákban”. Dion elárulta, hogy a görcsök néha nagyon súlyosak, egyszer még „bordái is eltörtek”.

Állapota miatt Dion nem tudott turnézni, és nagyrészt távol maradt a reflektorfénytől, bár februárban meglepetésszerűen megjelent a Grammy-gálán, és hatalmas ovációt kapott, írja a Variety.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik