Kultúra

A Netflix berendelte a Peaky Blinders-filmet

Caryn Mandabach Productions / Ti / Collection ChristopheL via AFP
Caryn Mandabach Productions / Ti / Collection ChristopheL via AFP
„Ez a rajongóknak szól” – nyilatkozta a főszerepet újra elvállaló Cillian Murphy.

Régi terv, hogy a hat évad után lezárult Peaky Blinders egész estés filmben kapja meg a befejezést, tavasszal már arról is írtunk, hogy a szeptemberben induló forgatáson minden bizonnyal a gengsztercsalád fejét, Tom Shelbyt alakító Cillian Murphy is visszatér. A Variety most arról ír, hogy a Netflix hivatalosan is zöld utat adott a Peaky Blinders-filmnek, amelynek az Oppenheimerért Oscar-díjat kapott Murphy nemcsak a főszereplője, de egyik producere is lesz. A történetről egyelőre nem árultak el részleteket, de az írásért továbbra is a sorozatot annak idején létrehozó Steven Knight felel, a rendezői székben pedig Tom Harper ül majd, aki az első évadban is több epizódot jegyzett már.

Úgy tűnik, Tom Shelby még nem végzett velem… Nagyon örömteli, hogy újra együtt dolgozhatok Steven Knighttal és Tom Harperrel a Peaky Blinders filmváltozatán. Ez most a rajongóknak szól

– nyilatkozta Murphy a visszatérésről, Harper pedig felidézte, hogy amikor több mint 10 évvel ezelőtt először rendezett Peaky Blinders-részeket, még nem tudták, mi lesz a sorozatból, de azt nagyon is érezték, hogy a forgatókönyv és a szereplők kémiájában benne rejlik a nagy durranás lehetősége.

Peaky Blinders első évada 2013-ban jelent meg, és hamar kultstátuszba került. A sorozat hat évadon át követte a Shelby gengsztercsaládot, 2022-ben ért véget, ám Knight már ekkor is nyíltan beszélt egy mindent lezáró egészestés filmről. A Netflix a BBC-vel közösen készíti a filmet, amelynek forgatása várhatóan ősszel indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik