Kultúra

Meghalt Brother Marquis amerikai rapper

Paul Morigi / WireImage / Getty Images
Paul Morigi / WireImage / Getty Images
Ötvennyolc éves volt.

Ötvennyolc évesen meghalt Mark D. Ross, művésznevén Brother Marquis, a 2 Live Crew rapformáció egyik tagja. Halálhírét az előadó menedzsere erősítette meg a TMZ-nek.  A halál okáról nem adott bővebb tájékoztatást, a lapnak azonban arról vannak információi, hogy a rapper természetes halállal halt meg.

Brother Marquis a New York állambeli Rochesterben született, ám még tinédzserkorában édesanyjával Los Angelesbe költözött. Itt kezdte a pályafutását már egészen fiatalon, és itt keltette fel a Floridában népszerű 2 Live Crew formáció egyik tagjának a figyelmét. 1986-ban, húszévesen csatlakozott a csapathoz, amellyel egészen a kilencvenes évek közepéig komoly sikereket ért el. A 2 Live Crew meglehetősen ismert volt arról, hogy szövegeik explicit szexuális tartalommal bírtak, amelynek egyrészt népszerűségüket, másrészt megosztó jellegüket is köszönhették. A zenekarban olyan rapszemélyiségek is megfordultak Marquis mellett, mint Luke, Fresh Kid Ice vagy Mr. Mixx.

A kilencvenes évek végén Brother Marquis kivált a bandából, egyrészt szólóprojektjét egyengette, másrészt olyan alkotókkal kollaborált, mint Ice-T. Később egykori társaival újraindította a 2 Live Crew-t, teljes albumot nem, de új dalokat adtak ki, és turnéztak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik