Kultúra

Macskafóbiával küzdött Lupita Nyong’o, mielőtt elvállalta a Hang nélkül: Első napot

Különösen kínos ez, ha az embernek egy macska a főszereplőtársa.

Mentális segítségre szorult Lupita Nyong’o legújabb horrorfilmje, a Hang nélkül: Első nap miatt, ám nem azért, mert annyira súlyos horrorról van szó. Sokkal inkább azért, mert saját fóbiáját kellett leküzdenie, amely a főszereplőtársát érintette: kiderült, hogy az Oscar-díjas színésznő retteg a macskáktól.

A Hang nélkül-franchise előzménytörténeteként szolgáló filmben a Nyong’o által alakított főhős a macskájával menekül a földet megtámadó idegenek elől. Most egy interjúban mesélt arról, hogy rendkívül boldog volt, amikor felajánlották neki a szerepet, ám mivel pánikszerűen retteg a macskáktól, komoly nehézségeket okozott a döntés. Még a rendezőt, Michael Sarnoskit is megkérdezte, hogy nem írhatnák-e át a forgatókönyvet más állatra – Nyong’o a tatut ajánlotta –, ám nemleges választ kapott.

A színésznő elmondta, hogy „macskaterápiát” tartott a forgatás előtt, ezzel együtt rengeteget kellett önmagán is dolgoznia, hogy a félelmét leküzdje.

Nagyon sokat kellett saját magamról és az állatról is tanulnom, mielőtt számomra komfortos módon tudtam megcsinálni a jeleneteket

– nyilatkozta Nyong’o, aki a küldetés érdekében tényleg elment a végsőkig: még egy saját macskát is beszerzett, Yoyo azóta is a háziállata.

A Hang nélkül: Első nap június 27-től látható a mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik