Kultúra

Csuja Imre és Für Anikó is bekerült a Halhatatlanok Társulatába

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Nyolc művésszel bővült a névsor.

Ismét bővült a Halhatatlanok Társulata, ezúttal nyolc művészt választott be a társaságba a közönség.

Idén Szirtes Ági, Für Anikó, László Zsolt és Csuja Imre színészek, Csarnóy Katalin és Lőrincz Katalin táncművészek, valamint Pitti Katalin és Gulyás Dénes operaénekesek kerültek be. 

Úgy, ahogy minden évben, most is a közönség döntötte el, hogy kik azok az előadóművészek, akik tehetségükkel, a nemes célok, a kultúra, a művészetek, valamint a társadalom melletti kiállásukkal kiérdemelték, hogy a Társulat Örökös Tagjai legyenek.

Négy évvel ezelőtt az ATV élesztette újra és vállalta a szavazás és a díjátadó teljeskörű lebonyolítását. A Halhatatlanok Társulatát 1996-ban az egykori Stúdió című televíziós kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin alapították. Az Alapítvány kuratóriumának többi tagja Kauzál Márton, Nagy Márta, Németh S. Szilárd és Rónai Egon, valamint az elnök Szinetár Miklós. A jelölteket idén a kuratórium mellett egy neves művészekből álló Művészeti Bizottság szavazta meg januárban, melynek tagjai, Almási Éva, Bánsági Ildikó, Bodor Johanna, Szakály György, László Ferenc, Hegedűs D. Géza és Oszkó-Jakab Natália. 

Szeptember 14-én szombaton 11 órakor az Operettszínház előtti Halhatatlanok sétányán ünnepélyes keretek között fogják felavatni a megtisztelő elismerést elnyerő művészek lábnyomát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik