Kultúra

Egymilliárd dollárért vehetik meg a Queen katalógusát

Steve Jennings / WireImage
Steve Jennings / WireImage
Ez abszolút rekordot jelentene a hasonló üzletek között.

Több lap is megírta, hogy a Sony tárgyalásokat folytat a Queen katalógusának megvásárlása ügyében. A Bloomberg szerint az összesített ár akár az egymilliárd dollárt is elérheti. Ez toronymagas rekordnak számítana az efféle zeneipari üzletek történetében, amik az utóbbi években látványosan elszaporodtak. 2021-ben például Bruce Springsteen az akkor rekordnak számító 500 millió dollárért adta el életműve jogait a Sonynak, nemrég pedig Michael Jackson dalainak 50 százalékáért fizettek ki legalább 600 milliót.

A BBC emlékeztet rá, hogy a Queen népszerűbb mindkét fenti zenésznél, legalábbis 52 milliós havi Spotify-hallgatottságával magabiztosan előzi Jacksont (41 millió) és Springsteent is (20 millió). A népszerűségben minden bizonnyal szerepet játszik a mozikban hatalmasat futott Bohém rapszódia is.

Az üzlet nemcsak a dalokat foglalná magába, hanem minden, a zenekarhoz kötődő szellemi tulajdont, beleértve a logót, a klipeket és a merchandise-termékeket is. A tárgyalásokban állítólag a Universal Music is érdekelt, de a BBC azt írja, hogy egyelőre még nem biztos, hogy összejön a zenetörténeti léptékű megegyezés.

A Freddie Mercury halálának harmincadik évfordulójára írt korábbi portrénkat itt olvashatják:

Kapcsolódó
Freddie Mercury egy nappal a halála előtt avatta be a világot betegségébe
1991. november 24-én halt meg Freddie Mercury, akit máig a popzene egyik legnagyobb énekesének tartanak. Nemcsak a színpadon volt színes egyéniség, ami halála évfordulójára készült összeállításunkból is kiderül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik