Kultúra

Megérkezett Herendi Gábor új filmje, a Futni mentem első előzetese

Sághy Tímea
Sághy Tímea
A premierre az év végéig kell várni, egy percet azonban már most is láthatunk belőle.

Közvetlen állami támogatás nélkül készített új filmet Herendi Gábor: a Futni mentem címet viselő új romantikus vígjátékban olyan színészek tűnnek fel, mint Udvaros Dorottya, Lovas Rozi, Tenki Réka, Csányi Sándor, Csuja Imre, Schmied Zoltán, de Góg Anikó triatlon olimpikonnak és személyi edzőnek is jutott szerep – olvasható a Vertigo sajtóközleményében.

A film sztorija nem egyszerű: Vera (Udvaros Dorottya) a férjével (Csuja Imre) közösen teljesít egy bakancslistát, amiből már csak egyetlen pont marad hátra, mikor a férj váratlanul meghal. A nő ezzel nem adja fel, sőt, elhatározza, hogy az utolsó kívánságot is valóra váltja, és lányaival, a helyét a munkában és a magánéletben sem találó Emmával, a karrierjét minden elé helyező Dorinával, illetve a lánykérésről álmodó kétgyerekes Katával váltóban lefutja a maratont – persze úgy, hogy egyáltalán nincsenek erre felkészülve. A siker érdekében Vera épp ezért egy edzőt hív segítségül, a felkészülés pedig bonyodalmak egész sorát indítja el.

A Futni mentem most előzetest kapott, ez itt látható:

Herendi eddigi hét filmje az elmúlt két évtizedben közel 2,5 millió nézőt vonzott a mozikba, amivel messze a legsikeresebb magyar rendezőnek számít: nevéhez fűződik többek közt a Valami Amerika három része, a Magyar vándor, a Lora, a Kincsem, illetve a Toxikoma.

A függetlenfilmként, a Vertigo Média gyártásában készülő film producerei Kárpáti György és Berta Balázs. A vígjáték forgatókönyvét Divinyi Réka és Miklya Anna írta, operatőre Szatmári Péter, zeneszerzője Hrutka Róbert, koproducere Pusztai Ferenc, a film médiapartnere az RTL.

A Futni mentem november 28-tól látható országszerte a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik