Kultúra

Idén is érdekes filmek váltják majd egymást a Friss Hús rövidfilmfesztivál nemzetközi versenyében

Mariupol. A Hundred Nights
Mariupol. A Hundred Nights
Ismét megrendezik a Friss Húst, ahol ezúttal sem marad majd szem szárazon.

Négy blokkban összesen huszonegy film lesz látható a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál nemzetközi versenyprogramjában: a fesztivált május 30. és június 5. között a Puskin moziban, illetve a Városháza udvarában tartják – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben kiemelik: az év legjobb nemzetközi rövidfilmjeiből álló válogatásban lesznek animációk, dokumentumfilmek, játékfilmek, történelmi drámák, vígjátékok, kísérleti filmek és szatírák is.

A kínálatban meglepő, megható és kacagtató történetek, különleges sorsok elenednek meg – írják, így találkozhatunk majd a tűzoltóság kiképzési gyakorlatán az áldozat szerepét alakító színésznővel (Hollywood), egy kéjsóvár idős hölggyel (Peeping Mom), egy férfi által kizökkentett apácával (Nun or Never!), a fitymaszűkülete miatt szorongó férfival (Verstümmelt), fellázadó kirekesztettekkel (Big Bang), illetve egy, a mariupoli inváziót átélő kislánnyal (Mariupol. A Hundred Nights) is.

A seregszemlén magyar rövidfilmes premierekkel, különleges mellékszekciókkal és izgalmas szakmai programokkal, előadásokkal és workshopokkal is várják az érdeklődőket. A Friss Hús vetítéseire május 16-tól lehet jegyeket venni a Puskin mozi weboldalán és a Tixa felületén.

Idén először a fesztivál ideje alatt a pécsi Apolló mozi, a debreceni Apolló mozi és szegedi Belvárosi mozi is vetíti majd a magyar versenyfilmeket – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik