Kultúra

Gollamról készít új Gyűrűk Ura-filmet Peter Jackson

Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Készül az új Gyűrűk Ura-film Peter Jackson és régi írótársai, Fran Walsh és Philippa Boyens közreműködésével, miközben az Amazon is tovább építi saját Tolkien-univerzumát, így bőséges kínálat várható Gyűrűk Ura-filmekből és sorozatokból.

Hivatalos: a Warner visszatér Középföldére – írja a Hollywood Reporter.

A Warner Bros. Discovery csütörtöki konferenciáján David Zaslav vezérigazgató elmondta, hogy a forgatókönyvfejlesztés korai szakaszába lépett az új Gyűrűk Ura-filmsorozat, aminek első részét, az Andy Serkis Gollamjára koncentráló filmet várhatóan 2026-ban fogják bemutatni.

Zaslav elmondása szerint a Gyűrűk Ura-trilógia eredeti rendezője, Peter Jackson és régi írótársai, Fran Walsh és Philippa Boyens „minden lépésnél részt vesznek majd a munkában”, Boyens és Walsh írja majd a forgatókönyvet. A megállapodás a franchise két filmjére vonatkozik.

„Megtiszteltetés és kiváltság, hogy jó barátunkkal és munkatársunkkal, Andy Serkisszel utazhatunk vissza Középföldére, akinek  van még némi befejezetlen ügye azzal a büdös kis Gollammal” – áll Jackson, Boyens és Walsh közleményében. „Tolkien professzor monumentális mitológiájának életre szóló rajongóiként büszkék vagyunk arra, hogy Mike De Lucával, Pam Abdyval és a Warner Bros. csapatával dolgozhatunk együtt egy újabb epikus kalandon!”

„A Gyűrűk Ura a történelem egyik legsikeresebb és legelismertebb franchise-a, amely hatalmas lehetőséget jelent a mozis üzletág számára” – mondta Zaslav. A WBD több mint egy évvel ezelőtt közölte először, hogy új Gyűrűk Ura-filmeket fejleszt, és megállapodást kötött a jogtulajdonos Embracer Group AB-vel, hogy új filmeket készíthetnek J.R.R. Tolkien könyvsorozatából.

Közben a Hollywood Reporter szerint az Amazon is fejleszti a saját nagyobb tévéuniverzumát a franchise-hoz, ami potenciálisan a két konkurens megvalósításhoz vezethet. Jackson és írótársai állítólag frusztráltak voltak amiatt, hogy sokan azt hitték, ők állnak az Amazon sorozatai mögött, pedig ezeken nem dolgoztak. A hűséges rajongók aggodalmait mindenesetre biztosan eloszlatja a hír, hogy Jackson, Boyens és Walsh részt vesznek a Warner-féle új filmes franchise-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik