Kultúra

Taylor Swift több Spotify-hallgatottsági rekordot is megdöntött új lemezével

Robyn Beck / AFP
Robyn Beck / AFP
Semmit nem hallgattak még az emberek egy nap alatt, mint az énekesnő új albumát.

A héten jelent meg Taylor Swift új lemeze, a The Tortured Poets Department, amelyről csak a közzétételkor derült ki a rajongók nagy meglepetésére (és örömére), hogy 31 számot tartalmazó duplaalbum. Ez csak tovább srófolta az érdeklődést az eleve sokak által várt lemez iránt, ami meg is mutatkozik a hallgatottsági adatokon: a Spotify arról számolt be, hogy 24 óra leforgása alatt soha annyian nem hallgattak még lemezt a platformon, mint Swift 11. stúdióalbumát, egyben ő lett az egy nap alatt legtöbbet streamelt előadó is.

A duplarekordot beállító énekesnő pénteken úgy jellemezte a The Tortured Poets Departmentet, mint „olyan új művek antológiáját, amelyek egy múló és végzetes pillanat eseményeit, véleményeit és érzéseit tükrözik – egy olyan pillanatét, amely egyszerre volt szenzációs és szomorú.

A szerző életének ez az időszaka már véget ért, a fejezet lezárult és bedeszkázódott. Nincs mit megbosszulni, nincs mit leszámolni, ha a sebek begyógyultak. És jobban belegondolva, jó részükről kiderült, hogy önmaga okozta.

A világot körbeturnézó Swift a The Eras Tourral is sorra döntögette a rekordokat az elmúlt időszakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik