Kultúra

Taylor Swift turnéja lett az első, ami átlépte az egymilliárd dolláros bevételt

ANGELA WEISS / AFP
ANGELA WEISS / AFP

Átlépte az egymilliárd dolláros bevételt, ezzel minden idők legjövedelmezőbb koncertkörútja lett Taylor Swift jelenleg zajló, Eras Tour nevű turnéja. A Pollstar koncertipari szaklap adatai szerint 2022 és 2023 novembere között 4,35 millió jegyet adtak el az énekesnő hatvan koncertjére, így született meg a rekord. A szaklap szerint ehhez társulhat még a koncerten értékesített, kapcsolt árukból befolyó kétszázmillió dolláros bevétel.

Swift, akit éppen a minap választott meg a Time magazin az év emberének, a turnézással párhuzamosan koncertfilmet is bemutatott az Eras Tourról. A Variety cikke szerint a jelenleg is számos országban vetített film mára minden idők legsikeresebb koncertfilmje, kétszázötven millió dolláros nemzetközi bevétellel.

Összességében a Pollstar szerint jelentősen erősödött a koncertipar 2023-ban: a száz legsikeresebb turné összbevétele 46 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbit, és 9,17 milliárd dollárra rúg. Swift Eras Tourja jövőre is folytatódik, a szaklap újabb egymilliárdot jósol neki 2024-re.

Taylor Swiftről és az Eras Tourról az alábbi cikkünkben írtunk részletesebben:

Kapcsolódó
Taylor Swift idén lett mindannyiunk legjobb barátnője
Taylor Swift olyan a zeneiparban, mint a Marvel a filmiparban: nem egyetlen alkotás, hanem egy egész univerzum. Hogyan lett 2023-ra a világ aktuálisan legnépszerűbb popsztárja? Rajongóetetés, vidámpark, dopamin az Eras Tour koncertfilmjében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik