Kultúra

Rettegtek Johnny Depptől a stábtagok a Jeanne du Barry rendezőnője szerint

VALERY HACHE / AFP
VALERY HACHE / AFP
Kínos részleteket osztott meg Maïwenn.

Nem volt a legjobb élmény Johnny Deppel dolgozni, aki rettegésben tartotta a Jeanne du Barry – A szerető stábját – állítja a film rendezőnője, Maïwenn.

A 48 éves francia színésznő a rendezés mellett a másik főszerepet alakította Depp mellett, korábban olyan filmekben játszott, mint a Leon, a profi vagy Az ötödik elem, négy évig a filmeket rendező Luc Besson felesége volt.

Elmondása szerint Depp nagyon gyakran jött úgy a forgatásra, hogy átírta a forgatókönyvet, mert szerinte nem az igazságot írták le a sorok. Egyszer teljesen átírta a szkriptet, ám a rendezőnőnek nem tetszett az új változat, így a régi alapján forgattak, Depp pedig ezen vérig sértődött. Ez Maïwenn szerint abban nyilvánult meg, hogy Depp nem jelent meg a forgatásokon, és nem szólt hozzá.

Őszinte leszek: nehéz vele forgatni. A stábtagok féltek tőle, mert nagyon másféle humorérzéke van, ráadásul nem tudtuk, hogy időben megérkezik-e, hogy egyáltalán hajlandó-e elmondani a szövegét. Ha időben oda is ért a forgatásra, a stáb rettegett tőle

– idézi az Independent rendezőnőt. Hozzátette azonban, hogy ennek ellenére zseninek tartja a színészt, ám nagyon más világban él, és már nem tudnak egymással normálisan kommunikálni. Szerinte ráadásul a színész elvárta, hogy igazi sztárként kezeljék a stábtagok.

Azt is elárulta, hogy a film előtt sokkal jobb volt a kapcsolatuk, rengeteget üzengettek egymásnak, sokat telefonáltak. Tetszett neki Depp őszintesége, amikor a színész egyik találkozójuk előtt bevallotta: nem olvasta el a forgatókönyvet, ám mivel ügynöke szerint el kell vállalnia a filmet, így fog tenni. A film előkészületei közben zajlott a nagy nyilvánosságot kapó pere egykori feleségével, Amber Hearddel, ezért felmerült az is, hogy ki kéne rúgni a projektből. Maïwennt azonban bevallása szerint nem érdekelték a színész magánéleti problémái, egyedül az, hogy akar-e vele dolgozni, Depp pedig akart.

Kapcsolódó
Bárcsak minden kurtizánnak ilyen jó dolga lenne a királyi udvarban
Madame du Barryból könnyű feminista ikont faragni, de mitől válik aktuálissá ez a 18. századi történet? Hogy sikerült Johnny Depp visszatérése Lajos királyként? Kritika a Jeanne du Barry – A szeretőről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik