Kultúra

Mégsem A filmkritikus lesz Quentin Tarantino utolsó filmje?

Andreas Rentz / Getty Images
Andreas Rentz / Getty Images
Előbb a sztori alakult át, majd a rendező kezdett kihátrálni a projektből.

Gőzerővel dolgozik új filmjén Tarantino: a The Movie Criticről eddig úgy tudtuk, hogy ez lesz a rendező utolső nagy munkája, idén pedig a forgatása is megkezdődik majd, a helyzet azonban hirtelen megváltozott, a rendező pedig szép lassan kihátrál a projektből – írja a Hollywood Reporter.

Az elmúlt hónapokban napvilágra került információmorzsák szerint a film 1977-ben, Kaliforniában játszódott volna, központi alakját pedig egy cinikus filmkritikus adta volna, akinek az írásait Tarantino valóban rendszeresen olvasta. A projekthez közel álló források szerint a tervezett történet egy idő után teljesen átalakult, a rendező pedig a Volt egyszer egy… Hollywood egyik karakterét, a kaszkadőr Cliff Booth-ot is bevonná a filmbe, akit újra Brad Pitt alakít majd.

Az nem derült ki, hogy Tarantino a készülő filmet a Volt egyszer… egy Hollywood előzményének szánta-e, a kérdésen azonban most már nem is éri meg lamentálni, hiszen az elmúlt hetekben a rendező a teljes filmtől egyre távolabb kerül, így nyilvánvalóan az sem fog összejönni, hogy Kalifornia állam 20,5 millió dolláros, azaz 7,5 milliárd forintos adóvisszatérítésként megvalósuló támogatását elnyerjék, ahhoz ugyanis legalább egy augusztusi forgatási napra lenne szükség.

A továbbra is The Movie Critic címen futó projekttel mindemellett egyetlen stúdiót sem sikerült kapcsolatba hozni, így kérdés, hogy Tarantino tizedik filmje mikor, milyen keretek között, illetve milyen történettel fog valósággá válni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik